Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

O mnie

„Potrzeba tylko dwóch przypraw wyjątkowych: czasu i miłości- do ludzi i do gotowania”.

Julia Child

Gotowanie, pieczenie, smażenie, blanszowanie…z terminem kuchnia wiąże się wiele czynności. Wszystkie są potrzebne aby ze zwykłych produktów przygotować coś niezwykłego.  I właśnie to lubię robić, korzystając przy okazji z przepisów mistrzyń kuchni powszechnie znanych, takich jak Lucyna Ćwierczakiewiczowa, Julia Child oraz znanych tylko w rodzinnym gronie tj. Mama, Babcia etc. Jestem Poznanianką, a co za tym idzie uwielbiam kuchnię poznańską i wielkopolską- tzw. kluchy na łachu (pyzy), zrazy z pysznym sosem i modrą kapusta, ach…poezja smaku.😀 Lubię eksperymentować w kuchni i próbować nowych smaków.

 Warsztaty: 

  • warsztaty kulinarne w Restauracji Fusion w Hotelu Westin ***** w Warszawie- prowadzenie: Janusz Korzyński
  • warsztaty pierogowe „Pierwsza Kaskada Smaku”- prowadzenie: Smakfonia – Monika Jagiełłowicz- Olejniczak
  • warsztaty kuchni molekularnej w restauracji ReForma w Poznaniu

Inne: 

  • jednodniowa restauracja „Studnia Smaków” w ramach „Akcji-Restauracja” w KontenerArt w Poznaniu
  • RestaurantDay- jednodniowa restauracja „Studnia Smaków”
  • prowadzenie pokazu kuchni hiszpańskiej w ramach projektu ”Let’s meet in Poznań” zorganizowanego przez Stowarzyszenie „Młodzi dla Poznania”

Konkursy:

  • Studencki Masterchef- Festiwal Twórczości Studenckiej- w jury- 14.04.2015r

33 thoughts on “O mnie

  1. Tylko spuścić Ciebie z oczu …. i … jeść się chce … super ;o)

  2. no Aguś Aguś Ty to potrafisz rozwijać swoje pasje , fajny blog dla wszystkich smakoszy😀 buziaki :*

  3. No, no Agósió, jestem pod wrażeniem🙂
    Ale dni są coraz chłodniejsze, więc myślę, że jakaś mięsna potrawa też się znajdzie w Twojej studni?

  4. Ale mnie zaskoczyłaś swoim blogiem-podziw. Jak tak już wczytałam się w te przepisy to ślinka cieknie😉 Oferuję się jako degustator i recenzent😀 Pozdr :*

  5. Czółko:D
    Lubię urozmaiconą kuchnię i tylko wtedy, kiedy sama chcę. Z obowiązku … chodzę do pracy i to wystarczy. Mogę stać, doglądając przez kilka godzin… czasem mam taką potrzebę. Brawo Agnieszko!!!

  6. Agósió, sto lat życzę🙂
    i na mięsko liczę….;)

  7. Agusiu mamy nadzieje że uraczysz nasze podniebienia na Wigilie pozdrowienia😄

  8. Agnieszka za majonez PEGAZA masz 100 punktów🙂 :p

  9. Pegaza najbardziej lubię musztardę:D Natomiast z majonezów w moim domu ‚króluje” od zawsze Winiary:D

  10. witaj Aga super pomysl i fajnie to robisz ja odwiedzam strony powiedzial bym profesjonalne i bardzo mi brakowalo takiego opisu dan jaki ty robisz dla mnie super:D:D:D:D

  11. bede Cie tu odwiedzal :D:D:D:D

  12. Nono Super te Studio🙂 Zaraz pizze robię🙂 Dziękuje za przepisy i Pozdrawiam

  13. Mimo, iż jestem na diecie😀 to wciąż tu zaglądam i wymyślam co zjem, gdy tylko dieta się skończy. Tu JEST TAK SMACZNIE…🙂

  14. Świetny blog, ciekawe przepisy:) gratuluję i pozdrawiam;)

  15. Ale masz kapitalne pomysły🙂 ciasteczka z m&m’sami… kto by na to wpadł? Dzięki za fajny przepis na muffinki dyniowe! wreszcie zrobiłam jakieś inne niż oklepane czekoladowe😉

  16. witajcie zbliza sie Swieto Marcina chciałbym upiec rogale z białym makiem zna ktos fajny przepis na nadzienie ?

  17. Wiem, że się narzucam, ale chciałem zauważyć, że na blogu od 2 (dwóch!) lat nie ma żadnej mięsnej potrawy. Oczywiście, jeżeli uznać za takową pastę z kurczaka z miesiąca kwietnia 2013 roku. Ale ona chyba już przeterminowana jest! 😄

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s