Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Babeczki z kremem z marakui / Mini- tarts with passion fruit curd

Dodaj komentarz

W poprzednim wpisie podawałam przepis na krem z marakui a w dzisiejszym poście wykorzystamy go do babeczek. Zrobiłam je na urodziny mojej młodszej siostry i wszystkim bardzo smakowały. Słodycz nadzienia z białą czekoladą równoważy się z kwaskowatym kremem z marakui. Oczywiście można potem sobie kombinować i zamiast marakujowego curdu wykorzystać krem z innych owoców bądź świeże owoce sezonowe, których będzie teraz pod dostatkiem. Niemniej jednak polecam zrobienie ich właśnie z marakują, która ma wspaniały smak. Spróbujcie.😉

składniki:

kruche babeczki

  • upieczone wcześniej

krem z białej czekolady:

  • 125 g mascarpone
  • 125 ml kremówki 30 %
  • 1 tabliczka białej czekolady
  1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
  2. Kremówkę należy ubić na sztywną pianę i dodać trochę cukru.
  3. Do mascarpone dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Następnie dodać bitą śmietaną i delikatnie wymieszać.

krem marakujowy:

  • przepis tutaj klik

Wszystkie części babeczek mamy już zrobione więc może zacząć je składać.

  1. Do kruchych babeczek nałożyć krem z białej czekolady.
  2. Na wierzch nałożyć warstwę marakujowego curdu.
  3. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

In last post I wrote you recipe for passion fruit curd. Today it’s time for mini tart with this curd and white chocolate fillings. Of course you can modificate them and prepare with another curd or fresh fruit. But… I think that you  should do it with passion fruit because they are have incredible taste! Please, try it and then left a comment on the blog.

Ingredients:

mini tarts

  • baked earlier

white chocolate fillings:

  • 125 g mascarpone
  • 125 ml double cream
  • 1 chocolate bar
  1. Melt chocolate in water bath.
  2. Whip double cream.
  3. Combine mascarpone with melted chocolate.
  4. Add whipped double cream and mix softly.

Now we have every part done so let’s prepared mini tarts with white chocolate fillings and passion fruit curd.

  1. Put white chocolate fillings in to the mini tarts.
  2. At the top put the passion fruit curd.
  3. Before eating mini-tarts should cool down in a fridge.

DSC_8550

DSC_8561

DSC_8563

Bon Appétit! Smacznego! Enjoy!

🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s