Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Makaron z pesto bazyliowym / Basil pesto pasta

Dodaj komentarz

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na bazyliowe pesto. Dzisiaj kolej na bardzo prosty i szybki do zrobienia pomysł na danie z jego wykorzystaniem. Makaron z pesto to absolutna rewelacja! Pyszny i aromatyczny. Starty na wierzch parmezan wykańcza danie i jednocześnie podkręca jego smaki. Polecam!

Składniki:

  • makaron ugotowany al dente
  • 2-3 łyżki bazyliowego pesto
  • parmezan
  1. Makaron należy ugotować al dente, odcedzić (trochę wody z gotowania odlać do szklanki) i wrzucić z powrotem do garnka.
  2. Dodać pesto i wymieszać. Jeśli pesto jest zbyt gęste by oblepić makaron to dodać wcześniej odlaną wodę i ponownie wymieszać.
  3. Podawać do stołu posypane z wierzchu startym parmezanem.

Last time I wrote on the blog recipe for the basil pesto. Today I would like to share with very easy and fast to do it, recipe for pasta with pesto. It’s absolutely gorgeous! It’s delicious and aromatic dish. Parmesan turn and highlight tastes. When I made it for first time my brother asked me if I have a rest of basil pesto. He wanted to eat the same dish on the next day. Let’s do it!

Ingredients:

  • al dente pasta
  • 2-3 tbsp basil pesto
  • Parmesan
  1. Cook pasta in a pot of boiling and salted water. Drain (some part of water drain in to a glass) and return to the pot.
  2. Add pesto to pasta and mix to combine. If pesto is too thick, add a little bit of water from cooking pasta.
  3. Serve with Parmesan.

image

Bon Appétit! Smacznego! Enjoy!
🙂

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s