Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog pewnej Poznanianki

Rzeżuchowe przypomnienie

3 Komentarze

Cześć!

Posialiście już rzeżuchę? Jeśli nie to jest to ostatni moment żeby nadrobić zaległości i żeby rzeżucha zdążyła wyrosnąć do Świąt Wielkiej Nocy. Aby przyspieszyć nieco ten proces nasiona należy najpierw zalać ciepłą (ale nie gorącą) wodą i odstawić na jakiś czas żeby wokół nasion wytworzyła się żelująca/ galaretowata otoczka. Następnie na wyłożonym namoczoną watą talerzu równomiernie rozmieścić nasiona. Odstawić w jasne i ciepłe miejsce. Ciekawym rozwiązaniem jest wysianie rzeżuchy w skorupce jajka. Dzięki temu będziemy mieli gotową, małą porcję rzeżuchy do koszyczka ze święconką.

17604_863666247013301_316736742973888118_n

Reklamy

3 thoughts on “Rzeżuchowe przypomnienie

  1. Jaki przyjemny wpis pośród tych świątecznych 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.