Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Rzeżuchowe przypomnienie

3 komentarzy

Cześć!

Posialiście już rzeżuchę? Jeśli nie to jest to ostatni moment żeby nadrobić zaległości i żeby rzeżucha zdążyła wyrosnąć do Świąt Wielkiej Nocy. Aby przyspieszyć nieco ten proces nasiona należy najpierw zalać ciepłą (ale nie gorącą) wodą i odstawić na jakiś czas żeby wokół nasion wytworzyła się żelująca/ galaretowata otoczka. Następnie na wyłożonym namoczoną watą talerzu równomiernie rozmieścić nasiona. Odstawić w jasne i ciepłe miejsce. Ciekawym rozwiązaniem jest wysianie rzeżuchy w skorupce jajka. Dzięki temu będziemy mieli gotową, małą porcję rzeżuchy do koszyczka ze święconką.

17604_863666247013301_316736742973888118_n

3 thoughts on “Rzeżuchowe przypomnienie

  1. Jaki przyjemny wpis pośród tych świątecznych🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s