Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Domowe chipsy z tortilli/ Smoked paprica tortilla chips

Dodaj komentarz

Chipsy z tortilli powszechnie znane jako nachos świetnie smakują z guacamole czy salsą na bazie pomidorów. Można je serwować z różnymi dipami. Idealnie nadają się na przekąskę. Po co je kupować skoro możemy sami je zrobić i to w smaku jaki najbardziej nam odpowiada?

Składniki: 

  • kilka krążków tortilli kukurydzianej (może być pszenna)
  • olej
  • wędzona papryka
  • sól
  1. Tortillowe placki należy posmarować  cienko olejem z dwóch stron.
  2. Posypać solą oraz wędzoną papryką.
  3. Pociąć na małe trójkąty i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 3-4 minuty aż zrobią się chrupkie i złote.

Tortilla chips are great and crunchy snack. They are very easy to prepare. Home- made tortilla chips are better than store bought chips. Let’s do it!
Serve with gaucamole, different dips or salsa.

Ingredients:

  • few corn (or wheat) tortilla wraps
  • oil
  • salt
  • smoked paprica
  1. Brush the tortilla wraps with oil on both sides.
  2. Sprinkle each side with salt and pinch of smoked paprica.
  3. Slice into triangles.
  4. Put it on baking sheets and bake for 3-4 minutes, until golden and crunchy.

image

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s