Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Talarki z ziemniaków

7 komentarzy

Prosty, szybki i smaczny dodatek do najróżniejszych dań obiadowych. Są alternatywą dla  frytek lub zwykłych gotowanych ziemniaków. O czym piszę? O talarkach ziemniaczanych. Złociste i chrupiące. Lubicie? 

składniki:

  • ziemniaki
  • olej
  1. Ziemniaki należy obrać, umyć a następnie pokroić w plasterki.
  2. Na rozgrzaną patelnię wylać olej (ok.5 mm) i podgrzać go.
  3. Plasterki ziemniaków wkładać delikatnie (tak żeby olej nie pryskał).
  4. Smażyć aż talarki nabiorą złocistego koloru.
  5. Odcedzić i położyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, których wchłonie nadmiar tłuszczu.
  6. Podać do stołu np. z kurczakiem i surówką.

 

talarki

 

Bon Appétit! Smacznego!

🙂

7 thoughts on “Talarki z ziemniaków

  1. zrobiłam, są pyszne!!! dziękuję za super przepis!

  2. Kiedyś za takimi przepadałem🙂 Przepis znam, ale pogratulować za ładne zdjęcie i opis zawsze można😉

  3. Agus oczywiscie nie kozystalem z twojego blogu wczesniej ale talarki naprawde sa super palce lizac :)mmmmm

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s