Talarki z ziemniaków

Prosty, szybki i smaczny dodatek do najróżniejszych dań obiadowych. Są alternatywą dla  frytek lub zwykłych gotowanych ziemniaków. O czym piszę? O talarkach ziemniaczanych. Złociste i chrupiące. Lubicie? 

składniki:

  • ziemniaki
  • olej
  1. Ziemniaki należy obrać, umyć a następnie pokroić w plasterki.
  2. Na rozgrzaną patelnię wylać olej (ok.5 mm) i podgrzać go.
  3. Plasterki ziemniaków wkładać delikatnie (tak żeby olej nie pryskał).
  4. Smażyć aż talarki nabiorą złocistego koloru.
  5. Odcedzić i położyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, których wchłonie nadmiar tłuszczu.
  6. Podać do stołu np. z kurczakiem i surówką.

 

talarki

 

Bon Appétit! Smacznego!

🙂


7 myśli w temacie “Talarki z ziemniaków

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.