Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Gorąca czekolada z chili

Dodaj komentarz

Hm… nie sądziłam, że w kwietniu będę proponowała Wam w Studni Smaków gorącą czekoladę z chili na rozgrzanie. Od kilku dni powinna być wiosna! Słońce, wiosenny śpiew ptaków, kwiaty przebijające się przez zmarzniętą warstwę gleby. A co mamy? Mróz, śnieg na trawnikach i jego ciągłe opady… Wracając do tematu czekolady…jest stosunkowo gęsta, aksamitna o pikantnym smaku. Lubię połączenie czekolady i chili. Jest tak samo odkrywcze i wspaniałe jak splatające się w tabliczce smaki czekolady i soli morskiej. Z podanych składników otrzymujemy 2 filiżanki dość gęstej czekolady, jeśli ktoś woli rzadsze i o mniej intensywnym smaku to wystarczy dodać więcej mleka. 

składniki:

  • 100 g czekolady deserowej
  • 180 ml mleka
  • szczypta chili
  1.  Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. 
  2. Dodać mleko i mieszać aż do całkowitego połączenia się z rozpuszczoną czekoladą.
  3. Dodać chili i wymieszać.
  4. Podawać gorące.

P1280276

 

Bon Appétit! Smacznego!🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s