Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Tiramisu w lodówce i menu Studni Smaków na Restaurant Day!

Dodaj komentarz

 Teraz tylko króciutki wpis. Nowy dzień już wstał, tiramisu chłodzi się w lodówce.🙂 Muszę przyznać, że dzisiaj robiłam je po raz pierwszy. Czy się udało to się dopiero okaże.😉 Jeśli tak, to na pewno podzielę się przepisem. A teraz chciałabym napisać o czymś, z czego bardzo się cieszę. 19 sierpnia br jest organizowany Restaurant Day. Jest to święto mające swój początek w 2011 roku, w Finlandii. Powstało wtedy 40 jednodniowych restauracji. W maju 2012 powstało 711 takich restauracji na całym świecie. W sierpniowej edycji bierze udział także Studnia Smaków czyli ja.🙂 Wszystkich będących tego dnia w Poznaniu zapraszam.🙂 Poniżej podaję menu:

  • chłodnik wiśniowo-pomarańczowy
  • pikantne gazpacho z grzanką 
  • szaszłyki z arbuza, fety, oraz sałaty lodowej z dodatkiem przypraw 
  • mini-tartaletki na słono (farsz niech pozostanie niespodzianką😉
  • bezglutenowe mini- muffinki bananowo- czekoladowe
  • kruche babeczki z owocami
 Będzie kolorowo i smacznie! To mogę obiecać. Będzie także kilka ciekawostek w wyżej wymienionych potrawach, ale to niespodzianka.🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s