Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Lody melonowe

Dodaj komentarz

 Ostatnio w Polsce znowu panują upały. Żar leje się z nieba, każdy szuka skrawka cienia lub jakiejkolwiek ochłody np. postaci lodów, schłodzonej lemoniady czy po prostu wody z kostkami lodu. Czy u Was też kostki lodu tak szybko znikają?? Czasem mam wrażenie, że nie nadążam z ich produkcją…😉 Mówi się, że potrzeba matką wynalazków. Tak też jest w przypadku tych lodów, ponieważ powstały z chęci sprawienia radości mojemu bratu, który jest alergikiem i większości kupnych lodów jeść nie może. Dlaczego melonowe? Bo akurat melon cantaloupe’ a miałam pod ręką. Chyba nie ma prostszego sposobu na zrobienie lodów. Wystarczy tylko zmiksować owoce, ewentualnie dodać cukru, wlać do foremek i włożyć do zamrażalnika! Dziś zapraszam na zwykłe melonowe. W kolejnych wpisach będą odsłony wariacji na temat lodów melonowych ale także zupełnie inne smaki, dlatego zapraszam do odwiedzania Studni Smaków. No i oczywiście do zostawienia śladów swojej obecności lub prób wykorzystania przepisów, w postaci komentarzy.🙂

składniki (na 6szt.):

  • 500 g miąższu melona (ja użyłam cantaloupe, ale równie dobrze może być każdy inny melon)
  • cukier- niewielka ilość do smaku (może być ale nie musi)
  1. Miąższ zmiksować (ewentualnie dodać cukier).
  2. Wlać do foremek. Włożyć patyczki.
  3. Schować do zamrażalnika na kilka godzin.

Bon Appétit! Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s