Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Przekąski cz.1- orzeszki w paprykowej panierce

2 komentarzy

W minioną niedzielę przyszła do nas część rodziny na wieczór filmowy. Zarówno dzieci jak i dorośli lubią jeść różne przekąski w czasie oglądania filmu. W związku z czym postanowiłam zrobić orzeszki w paprykowej panierce. Nic skomplikowanego, a są pyszne.🙂 Polecam m.in. na wieczory filmowe, imprezy, spotkania ze znajomymi itd.

Składniki:

  • białka z dwóch jajek
  • 25 dag orzeszków arachidowych
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  1. Białka należy ubić na sztywną pianę, doprawić solą i pieprzem.
  2. Dodać paprykę i delikatnie wymieszać.
  3. Do ubitych białek wrzucić orzeszki, wymieszać.
  4. Powstałą masę wyłożyć na pergamin, leżący na blaszce.
  5. Porozdzielać orzechy, tak żeby się nie stykały.
  6. Piec w temperaturze 180°C przez 25 minut.
  7. Odstawić do ostudzenia, usunąć nadmiar panierki.
Bon Appétit! Smacznego!

2 thoughts on “Przekąski cz.1- orzeszki w paprykowej panierce

  1. Muszę spróbować! Domowa wersja orzeszków w papryce brzmi kusząco!:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s