Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Pomidory faszerowane na zimno

1 komentarz

Pomidory obrane, pokrojone, powoli się gotują. Śliwki czekają na swoją kolej,więc mam chwilkę czasu żeby podzielić się z Wami przepisem na sałatkę makaronową z kurczakiem, podaną w nietypowej formie. Nie w misce, a w pomidorach czyli w czterech słowach: pomidory faszerowane na zimno.

Zacznę od podstawowego przepisu na sałatkę makaronową z kurczakiem.

składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz/przyprawa złocista do kurczaka/jakakolwiek inna przyprawa
  • 1 papryka
  • 1/2 opakowania makaronu- świderek
Makaron wcześniej ugotować i odstawić do ostygnięcia. Piersi z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki,posypać przyprawą i usmażyć. Kukurydzę i fasolę należy wyłożyć na sitku, żeby odciekły. Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać, dodać majonez, doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
Sałatkę można podać tradycyjnie w misce, albo tak jak ja ostatnio czyli w pomidorach.🙂
Pomidory należy odciąć z jednej strony oraz wydrążyć; do środka włożyć sałatkę. Podawać z grzankami.
Resztę sałatki można postawić na stole w misce.🙂
Bon Appétit!

One thought on “Pomidory faszerowane na zimno

  1. Na zimno jeszcze nie próbowałam, a pomidorek wygląda bardzo fajnie : )

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s