Drobiowe ruloniki

Dzisiejszy obiad jest odmianą wcześniej opisywanego przeze mnie fileta z kurczaka nadziewanego. Składniki takie same jak tutaj: https://studniasmakow.wordpress.com/2011/02/05/filet-z-kurczaka-nadziewany/ tylko forma podania inna.

Filet z kurczaka należy przeciąć tak, aby powstały dwa płaty mięsa. Każdy płat rozbić tłuczkiem, następnie ułożyć szynkę, ser, paprykę np. tak jak na poniższym zdjęciu:

 

https://studniasmakow.wordpress.com

 

Następnie ciasno zwinąć. Zamoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej.  Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem należy ułożyć zwinięte mięso tak, aby miejsce złączenia było na dole. Dzięki temu białko się zetnie, a ruloniki nie rozwiną się. Smażyć dokładnie- z każdej strony.

 

https://studniasmakow.wordpress.com

 

https://studniasmakow.wordpress.com

 

Bon Appétit! Smacznego!

Reklamy

2 myśli w temacie “Drobiowe ruloniki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.