Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Filet z kurczaka nadziewany

2 komentarzy

Dzisiejszy pomysł na obiad dostałam od pewnej osoby, która wydaje mi się, a wręcz jestem pewna, że ma dobre wyczucie smaku. Ku radości wszystkich mięsożerców, dzisiaj czas na piersi z kurczaka. W związku z czym, że jestem sama w domu, podaję ilość składników na 1 osobę.

składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • plasterek żółtego sera
  • plasterek szynki
  • listek szałwii ( z  braku świeżej szałwii, zastąpiłam go świeżą papryką)
  • 1 jajko
  • bułka tarta

Filet z kurczaka należy naciąć od wewnętrznej strony, tak aby powstała kieszonka. Do kieszonki włożyć ser, szynkę i listek szałwii, dobrym rozwiązaniem jest również papryka pokrojona w cienkie plasterki, spiąć wykałaczką. W ten sposób przygotowany filet zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na patelni. Najlepiej podać z różnymi surówkami, czy warzywami pokrojonymi w kostkę, oraz duszonymi ziemniakami, pieczonymi ćwiartkami czy frytkami. 😀

 

 

Bon Appétit! Smacznego!

2 thoughts on “Filet z kurczaka nadziewany

  1. Pingback: Drobiowe ruloniki « Studnia smaków…

  2. I have been surfing online more than three hours these
    days, but I never discovered any fascinating article like yours.
    It is lovely price sufficient for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content as you probably did, the web will likely be a
    lot more helpful than ever before.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s