Studnia Smaków

Well of Tastes- Blog kulinarny pewnej Poznanianki

Fruitorek 4, czyli granadilla w roli głównej

Dodaj komentarz

Z powodu licznych obowiązków zaniedbałam trochę blog, za co przepraszam 😉 Postaram się teraz nadrobić zaległości. Dzisiaj opowiem o granadilli.

 

Granadilla (Passiflora ligularis)

Jest to jeden z gatunków marakuji. Pochodzi z gór Meksyku i Ameryki Środkowej. Owoce o średnicy ok. 12 cm, mają żółto-pomarańczową skórkę, pod którą znajduje się miąższ otaczający przezroczystą galaretkę, w której znajdują się pestki. Zawiera wit. A, C, żelazo, fosfor. Najlepiej jest spożywać ją na surowo, wyjadając galaretkę łyżeczką. Bardzo polecam, ponieważ galaretka ma słodki, bardzo aromatyczny i ciekawy smak. 😀 Pycha!

 

Bon Appétit!

 

Święta tuż, tuż….więc posłuchajcie:

watch?v=kjXsfHffbH4

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s